Tips : Atasi Kesukaran Untuk Tidur


Assalamualaikum..
hai readers..hari ni mia rajin nak bagi tips..
sebenarnye tips ni mia pakai jugak..
sebab kadang-kadang susah nak tidur kan sebab siang dah tidur..
by the way,hari tu cikgu mia pun ada bagi karangan pasal tips untuk senang tidur..
so,untuk bantu kawan mia..
mia buat la entri pasal ni..
sharing is caring right??
wahhh..
caring ke mia nih?
hahahahah...
abaikan..
so,lets begin >>>
l
l
l
v


*Elakkan Tidur Pada Waktu Petang
Haaa...mende yang kena elak tu lah yang kita buat kan?hehe..biasa lah tu..selalunya yang tidur petang ni student and workers je..student penat belajar kat sekolah and kampus..workers pulak penat buat kerja kat ofis kan?bukan tak boleh tidur pada waktu petang..boleh je..tapi selepas zohor lah..and jangan tidur selepas asar..orang tua-II cakap,tak elok..okay?tapi tu lah..kalau tidur petang,korang akan susah nak tidur malam pulak..okay?so..ELAKKAN la ye?

*Bersihkan Diri a.k.a Mandi
Sebelum tidur..pastikan diri korang tu bersih..wangi..and segar lepas mandi..baru la senang nak tidur..takde la bau-II yang tak menyenangkan tu..Di samping itu, amekau..ayat karangan terus...hehe korang boleh tidur dengan selesa.. :)

*Kosongkan Fikiran
Problem ni slalu jadi bagi individu yang mengalami tekanan dengan aktiviti harian..contohnya,pelajar tertekan dengan exam..individu yang dah bekerja pulak,tertekan dengan pihak atasan yang menginginkan kualiti kerja yang baik..kan?sebab tu lah susah nk tidur..korang fikir banyak sangat..seolah olah korang tak bagi chance kat otak ni untuk rehat kejap..so,nak bagi otak rehat,korang kena tidur kan?kosongkan la fikiran korang tu..jangan fikir sume tekanan tu..okay? 

tu je kot tips yang mia mampu share..
sebab tu je yang mia tahu..
hehe..
by the way,tak search PAKCIK GOOGLE ye..
hehe..
semua ni hakcipta terpelihara hasil perahan otak mia.. 
hope mia dapat bantu korang atasi masalah ni..
apa-II penambahan korang boleh komen kat entry ni okay?
:)

#DIALU ALU KAN MEMBUAT REQUEST
TIPS.. :)



Kamoo Suke? Hit Like !

3 comments:

  1. hehehe, btui2...jgn tito siang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?hhahaha..jgn buat..no...no..no..hehe

      Delete
  2. minum susu panas, boleh buat kita tenang dan mengantuk

    ReplyDelete

Assalamualaikum...
Comment la..
At least 1 pon xpe..
Setiap komen yang korang berikan..
Memberi seribu makna..
:)